25 Úno 2013

Requiem za jedli stejnobarevnou

admin

V důsledku podnětů bytových družstev o zahájení nepovolené stavební činnosti společnosti CENTRAL GROUP došlo k pokácení posledního vzrostlého stromu na pozemcích plánované výstavby. Toto vykácení nemělo žádné opodstatnění. Více se tomu věnuje Sdružení pro ochranu příznivých životních podmínek od Bulovky po Šalamounku v níže uvedeném textu:

 

Na Farkáni, v ulici Mikšovského, stála 28 let jedle stejnobarevná (Abbies Concolor). Ne obyčejná jedle, ale krásná jedle. Zdaleka nejkrásnější v širokém okolí.

Už nestojí. 20. listopadu 2012 padla za oběť stavebnímu záměru. Ne obyčejnému stavebnímu záměru, ale nesmyslnému, chamtivému a nemilosrdnému stavebnímu záměru. Zbytečně a předčasně. Dokonce ještě před vydáním stavebního povolení. Jenom jako demonstrace zpupnosti a hlouposti.

Proč ale plakat nad pokácenou jedlí, když se nikdo nepozastavuje nad tím, jak je zacházeno s lidmi, kteří ji vysadili. S dlouholetými obyvateli a občany Prahy 5. Ničím se sice neprovinili, ale přesto jsou trestáni. Pouze a jenom za to, že existují. Překážejí. Stavební úřad Městské části Praha 5 jim dává najevo, že se stali občany druhé kategorie. Jejich zájmy musí jít stranou, vždyť se v daném místě rozhodl stavět největší český rezidenční developer. Že nevíte, který to je? Ale jděte. Dívá se na Vás z titulních stránek novin a shlíží na Vás z billboardů. Zrovna Vám nabízí -10 % v akci (pospěšte si, jenom do Vánoc). Netoužíte pobytu od něj? Co když ale on jednoho dne zatouží po Vás? Jakmile se mu zalíbí pozemek ve Vašem sousedství, pak náhle zjistíte, že i Vy jste se stali občany druhé kategorie. Budete se radovat, že Vám při stavbě nezatloukl okna prkny. Budete mu vděčni, že Vám jezdí s bagrem jenom po předsíni a ohleduplně se vyhnul obývacímu pokoji.

Až tedy spatříte poslední nabídku společnosti CENTRAL GROUP, věnujte prosím vzpomínku krásné jedli stejnobarevné, kterou jste možná nikdy neviděli a už ji určitě nikdy neuvidíte.

 

!cid_A5AA31A0D226491CAFF1A4FF9FC93CB6@PC

Comments are closed.

  • Kam dál?

    or
  • Rubriky

  • Stránky