26 Úno 2013

Jak vypadá zákaz stavební činnosti dle MČ Praha 5

admin

Dne 02.04.2012 nakázal Magistrát hlavního města Prahy zastavit veškerou stavební činnost na pozemcích v okolí našich domů, protože je realizována bez pravomocného povolení. Jak si společnost CENTRAL GROUP a radnice MČ Praha 5 takový zákaz představuje, se můžete podívat na následujících fotografiích.

Stavebník již v pozastaveném stavebním povolení žádal o přeložení vodovodní trubky DN800, protože mu bránila v základech plánovaného domu – Viladům na Farkáně I C. Zákaz stavební činnosti mu však v tomto záměru nezabránil. Za posvěcení MČ Prahy 5 došlo k přeložení této vodovodní trubky a vše bylo vydáváno za havárii. V případě havárie a výměny trubky bez změny její trasy totiž povolení není potřeba. Trubka DN800 zcela zřetelně změnila svůj směr, tak jak o to stavebník usiloval v žádosti o stavebním povolení, což dokládají námi pořízené fotografie. Můžete je porovnat s fotkami v protokolu o místním šetření MČ Praha 5 a položit si otázku zda skutečně nemá úřad na lepší fotoaparát, nebo je to záměr aby fotky nic nedokazovaly. Protokol o místním šetření vypracovala Kateřina Havelková, referent vodoprávního úřadu Odboru ochrany životního prostředí MČ Praha 5.

 

 

1

přeložení trasy DN800

2

přeložení trasy DN800

3

původní stav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

fotografie z místního šetření MČ Praha 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na naše opakované podněty o realizování stavební činnosti bez povolení MČ Praha 5 zareagovala přesně za měsíc. Nechal stavebníka v klidu jeho záměr dokončit. Teprve až Magistrát hlavního města Prahy rozhodl, že toto vodní dílo bylo realizováno bez patřičného povolení a nařídil MČ Praha 5 zahájit řízení o odstranění stavby.

 

DSC01790

DSC01789

DSC01784

 

 

 

 

Comments are closed.

  • Kam dál?

    or
  • Rubriky

  • Stránky